Go to Top
+ 36 1 792 0807gynotal@synovis.hu
gynotal_header

Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A VMD Trading Kft. adatkezelési tájékoztatója
az adatvédelmi és adatkezelési elvekről, gyakorlatról

A VMD Trading Kft. mint a gynotal.hu weboldal („Weboldal”) üzemeltetője ezúton teszi közzé adatvédelmi, adatkezelési elveit, melyeket magára nézve kötelezőnek ismer el.

Kérjük, hogy a Weboldal használata előtt figyelmesen olvassa végig a jelen Adatkezelési tájékoztatót („Tájékoztató”).

Az Adatkezelő adatai

Az adatok kezelője a Weboldalt üzemeltető VMD Trading Kft. („Adatkezelő”).

Székhelye: 1011 Budapest, Fő utca 14-18. A. lph. 3. emelet
Cégjegyzékszáma: 01-09-202481
Képviseli: Weisz Imre ügyvezető
E-mail címe: info@vmdtrading.hu
Telefonszáma: 792-0807

Adatkezelési nyilvántartási szám: …………….

Az Adatkezelő felelős a jelen Tájékoztató kialakításáért, a hatálya alá tartozó személyekkel történő maradéktalan betartatásáért, illetve az ellenőrzésért, a szükséges változtatások végrehajtásáért. A Tájékoztató mindenkor hatályos változata a Weboldalon érhető el.

Az adatok feldolgozását az Adatkezelő megbízásából eljáró Balázs Ádám E.V. (székhely: 1149 Bp. Egressy út 110.) végzi. Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jövőben további adatfeldolgozókat vonjon be az adatkezelésbe, amelyről a jelen Adatkezelési Tájékoztató módosításával tájékoztatja a Weboldalra látogatókat („Felhasználó”).

A Felhasználók a Weboldalon kétféleképpen adhatnak meg magukról információkat, adatokat:
– a Rendelés aloldalon a kapcsolattartási mezők (név, email cím, telefonszám, adószám, cégjegyzékszám, aláíró, szállítási cím) kitöltésével, illetve
– a Kapcsolat aloldalon a kapcsolattartási mezők (név, email cím) kitöltésével.

A FELHASZNÁLÓK ÁLTAL MEGADOTT ADATOK KEZELÉSE

1.) Milyen adatokat kérünk be?

a. Rendelés aloldalon

A Felhasználóknak az Rendelés aloldalon az online üzenetküldési felület használatához és a velük való kapcsolattartáshoz a következő adatok megadása szükséges (kötelező * és szabadon kitölthető mezők):

• teljes név*
• e-mail cím*
• telefonszám
• adószám
• cégjegyzékszám
• aláíró

Az online üzenetküldési felület használatához a Felhasználónak el kell fogadnia jelen Adatkezelési tájékoztatót.

b. Kapcsolat aloldalon

A Felhasználóknak az Rendelés aloldalon az online üzenetküldési felület használatához és a velük való kapcsolattartáshoz a következő adatok megadása szükséges (kötelezően kitöltendő mezők):

• teljes név
• e-mail cím

Az online üzenetküldési felület használatához a Felhasználónak el kell fogadnia jelen Adatkezelési tájékoztatót.

2.) Az adatkezelés célja és időtartama

Adatkezelő a Weboldalról elérhető termékek megrendeléséhez, az ahhoz kapcsolódó tájékoztatáshoz és egyéb szolgáltatások nyújtásához használja fel az adatokat, így különösen a következő célokra:

• kapcsolattartás, a Felhasználó által elküldött üzenetre történő válaszadás;
• megrendelések teljesítése;
• szakmai anyagokat tartalmazó elektronikus levelek.

Adatkezelő a személyes adatokat az adatkezelés céljának fennállása alatt, de legkésőbb az adatok megadásától számított egy évig kezeli, illetve amíg a Felhasználó nem kéri az adatai törlését, illetve nem vonja vissza a hozzájárulását.

3.) A személyes adatok kezelésének jogalapja

Az online üzenetküldési felület használata során az üzenet elküldésével, illetve a hírlevélre történő feliratkozással a Felhasználók hozzájárulnak, hogy az Adatkezelő a személyes adataikat kezelje. A személyes adatok kezelése a Felhasználó jelen tájékoztatás ismeretében adott önkéntes hozzájárulásán alapul.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, amely tényről az Adatkezelő minden esetben külön értesíti az érintetteket.

A Felhasználók kizárólag saját személyes adataikat adhatják meg a Weboldalon. Amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

4.) Kik ismerhetik meg a regisztrált adatokat?
A személyes adatok megismerésére az Adatkezelő, illetve az általa igénybevett Adatfeldolgozó(k) a hatályos jogszabályok szerint jogosultak.
A Társaság a felhasználók adatainak biztonságos tárolásáért technikailag minden elvárhatót megtesz. Az 1. a) – b) pontokban foglaltak alapján keletkező információkat a Társaság a legnagyobb körültekintéssel, szigorúan bizalmasan kezeli. Az Adatkezelő adminisztrátorai az adatok kezelése terén különböző jogosultságokkal rendelkeznek: egyes adminisztrátoroknak teljes körű, másoknak csak korlátozott hozzáférése és jogosultsága van.
5.) A Felhasználó jogai a kezelt adataival kapcsolatban

Adatkezelő a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad az általa kezelt személyes adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatás kérhető e-mailben a info@vmdtrading.hu e-mail címen és postai levél útján a következő postai címen: VMD Trading Kft., 1011 Budapest, Fő utca 14-18. A. lph. 3. emelet, mindkét esetben a személyazonosság igazolásával és a levelezési cím megadásával. Adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított legkésőbb 30 (harminc) napon belül, írásban válaszol.

Felhasználó jogosult a megadott adatai módosítását, helyesbítését kérni az info@vmdtrading.hu e-mail címen vagy a VMD Trading Kft., 1011 Budapest, Fő utca 14-18. A. lph. 3. emelet postai címen, mindkét esetben személyazonosságának igazolásával és a levelezési cím megadásával. Adatkezelő a helyesbítést haladéktalanul elvégzi a nyilvántartásában, és ennek megtörténtéről írásban értesíti az érintettet.

Felhasználó a fentieken kívül bármikor kérheti az adatai törlését – részben vagy egészben – a info@vmdtrading.hu e-mail címén vagy postai úton a VMD Trading Kft., 1011 Budapest, Fő utca 14-18. A. lph. 3. emelet postai címen ingyenesen, indokolás nélkül, személyazonosságának igazolásával és a levelezési cím megadásával. Adatkezelő a törlési kérelem kézhezvételét követően haladéktalanul gondoskodik az adatkezelés megszüntetéséről, és törli a Felhasználót a nyilvántartásából.

Amennyiben az Adatkezelő a Felhasználó helyesbítés vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés vagy törlés iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja a Felhasználót a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz történő fordulás lehetőségéről.

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
• ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
• ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
• a törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha a Felhasználó az Adatkezelő döntésével nem ért egyet, illetve ha az Adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, a Felhasználó – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

III.) LINKEK

A VMD Trading Kft. a Weboldalról ugrópontként elérhető külső honlapok tartalmáért, adat- és információvédelmi gyakorlatáért nem vállal felelősséget. Amennyiben a VMD Trading Kft. tudomására jut, hogy az általa linkelt oldal vagy linkelés harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja a Weboldalról.

IV.) ADATBIZTONSÁG

Az Adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat a Felhasználók hozzájárulása alapján továbbítja vagy átadja, felhívja, hogy eleget tegyenek az adatbiztonság követelményének.

Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. A kezelt adatokat kizárólag Adatkezelő, illetve az Adatkezelő megbízásából eljáró Adatfeldolgozó(k) érintett alkalmazottai ismerhetik meg, azokat Adatkezelő harmadik, az adat megismerésére jogosultsággal nem rendelkező személynek nem adja át.

Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást Adatkezelő az adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalói, illetve az Adatkezelő megbízásából eljáró Adatfeldolgozó(k) részére is előírja.

Adatkezelő semmilyen körülmények között nem gyűjt különleges adatokat, azaz olyan adatokat, amelyek faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre, valamint büntetett előéletre vonatkoznak.

V.) JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

A VMD Trading Kft. mindent elkövet, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjék, amennyiben úgy érzi ennek nem feleltünk meg, úgy kérjük írjon nekünk a info@vmdtrading.hu e-mail címre, vagy a VMD Trading Kft., 1011 Budapest, Fő utca 14-18. A. lph. 3. emelet címre.

Amennyiben úgy érzi, hogy megsértették a személyes adatok védelméhez való jogát az irányadó jogszabályok szerint jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél
• Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.)
• bíróságnál.

Az elektronikus úton küldött reklámokkal kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jár el, a részletes szabályozás az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvényben olvashatók.

VI.) EGYÉB RENDELKEZÉSEK

Jelen Tájékoztatóra a magyar jog, különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Adatvédelmi nyilatkozatot az érintettek előzetes értesítése mellett egyoldalúan, bármikor módosítsa.

Budapest, 2016. március 1.
VMD Trading Kft.
Adatkezelő