Go to Top
+ 36 1 792 0807gynotal@synovis.hu
gynotal_header

RÓLUNK ÍRTÁK

rolunkGynotal szülést könnyítő gél felhasználási tapasztalatai

Bő fél éve használjuk szülőszobánkon a Gynotal szülést könnyítő három fázisú gélt.
Leggyakrabban először szülőknél került felhasználásra, akiknél a tágulási szak 8-10, a kitolási szak 1-1,5 óra hosszú is lehet.
Tapasztalataink szerint, a jó időben (3 ujjnyi méhszájnál, jó fájásokkal), a magzat koponyája, és a méhszáj közé az applikátor segítségével felhelyezett „A” jelzésű gél jelentősen oldja a méhszáj rigidségét, és az anyai, illetve magzati szövetek között fennálló súrlódási feszültség csökkentésével lerövidíti a méhszáj eltűnéséig az időt.

A második „A” jelzésű gélt eltűnt méhszájnál helyeztük fel, segítendő a magzat koponyájának áthaladását a csontos szülőcsatornán.
A harmadik, „B” jelzésű gél a kitolási szak végén, a hüvelyfal, és a magzat koponyája közé kerül. Segítségével tapasztalataink szerint könnyebben forog a magzati koponya a hüvelyben, csökken a súrlódás okozta sérülés és több esetben tudjuk sérülés nélkül, gátvédelem mellett befejezni a szülést.
Kevesebb a hüvelyfal horzsolásos sérülése, a gát rugalmasabb, könnyebben tágul, kevésbé reped, a kitolás rövidebb ideig tart.
Természetesen többedszer szülőknél is használjuk a gélt. Itt nem az idő rövidülése a cél, hanem a súrlódás okozta sérülések elkerülése, miután sokszor a második, harmadik magzat nagyobb súllyal születik, mint az első. Sokkal több esetben érünk el sérülésmentes szülést, mint amikor nem használjuk a gélt.
Összességében nagyon jók a tapasztalataink és nem utolsó sorban a termék ára is elfogadható.

Bihari Tímea
szülésznő
Róbert Károly Magánkórház

“Első babám szülésére készültem, félelmeim egyre nőttek, ahogy közeledett a szülés várható ideje.Szerettem volna segíteni a babámnak is az akadályok leküzdésében. Várakozás közben találtam egy tájékoztatót a Gynotal szülészeti gélről. Magammal vittem a szülőszobára. Az orvos és a szülésznő is támogatta az alkalmazását. Sokat segített a tágulási és a kitolási szakban is. Most a 2 hetes kislányom boldog anyukájaként örülök, hogy használtuk a Gynotal szülészeti gélt.”

Gál Enikő
Miskolc,2014.12.08


Réka a Gynotal gél segítségével természetes úton hozta világra gyermekét


Lekéssük? Nem késsük?
Anya, segíts, ez nagyon fáj! – Péter születése
Gombos Edina a természetes szülés híve
Gynotal szülészeti gél a könnyebb szülésért…
Hargitai Bea anyák napi ajándéka
Nyugodt baba, Nyugodt mama


“Örömömre szolgált a Gynotal gél megjelenése, mely a többi hasonló termékkel szemben könnyebben elérhető a kismamáknak. A gél bevezetése óta szüléseim nagy részében használtam, a szülés minden szakaszát érezhetően megkönnyítette, és nagymértékben fokozta a gát és hüvely védelmét.” Igyekszem a jövőben is minél több szülésnél alkalmazni a Gynotal gélt.

Dr. Tekse István
Szülész-nőgyógyász szakorvos